Secde ayetleriyle dua etmek...

Secde ayetleriyle dua nasıl yapılır?Secde ayeti okuyarak dua yapma usulü..Secde ayetleriyle iltica etmek..Secde ayetleri..

Nafile namazların yanında, yine çok mühim bir iltica şekli olan secde ayetleri ile iltica ehli maneviyat'ın daima yöneldiği bir amel olmuştur. Bu ameli evliyaullah sürekli yaparlar ve bir çok müşkilatlarını da bu vesileyle hallederlerdi.

İmam Nesefi, el-Kâfi isimli eserinde şöyle buyurur:
“Kim bütün secde ayetlerini tek bir mecliste okur da her biri için ayrı ayrı secde ederse; Allah’ü Teâlâ onu meşğul eden ve elem veren her şey (belâ ve musibet) de, ona kâfi gelir.

Nasıl ay 14 ünde güneşle karşı karşıya gelirde ziyasını tam olarak alırsa, secde ayetlerinde de Kamil Müminler Rablerinden feyizlerini tam olarak alırlar.



Daha çok gece namazları için kalkıldığında ilave olarak bu ilticaları yapmak çok faziletlidir. Herhangi bir müşkilat, arzu ya da istek durumunda niyet alınarak önce Kur'an-ı Kerimdeki 14 secde ayeti başlarında besmele çekilerek okunur. Daha sonra secdeler yapılır. Secde de:



اَعُوذُ بِرِضَاكَ مِنْ سَخَطِكَ وَاَعُوذُ بِمُعَافَاتِكَ مِنْ عُقُوبَتِكَ وَاَعُوذُ بِكَ مِنْكَ

duası okunur. Eğer duayı bilmiyorsa namazlarda secde de yapılan "Sübhane rabbiyel Ala" tesbihini okuyabilir. Daha sonra dua edilerek ilticaya son verilir.


Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..