Gusül abdesti alırken yellenmek guslü bozar mı?

gusül abdesti alırken abdest bitmeden yellenmek gusül abdestini bozar mı?ne yapmak lazım sil baştan yenidenmi gusül alınacak?

Gusül abdesti alırken vücuttan durmadan kan aksa, bilerek ya da bilmeyerek yel çıksa guslü sil baştan tekrar almaya gerek yoktur. Bu durumda Gusül abdesti tamamlanmak üzere devam edilir.Zira, gusül abdestinde önemli olan, ağza-burna su verip vücutta hiç kuru yerin kalmamasını sağlamaktır.gusül esnasında küçük abdesti bozacak şeylerin meydana gelmesi gusle zarar vermez.Guslü ancak vücuttan meninin çıkması yani cünüp olmak bozar.

Abdesti bozan durumlardan her hangi bir şeyin gusül abdesti alırken meydana gelmesi sadece bu abdestle namaz kılmasına mani olup,kişiyi cünüplükten arındıran guslün sıhhatine zarar vermez.Kendinsinde böyle bir hal vaki olan kimse gusül abdesti tam olmakla beraber gusül esnasında normal abdesti bozucu bir hal meydana geldiği için bu abdestle namaz kılamaz.Namaz kılmak için küçük abdest alması gerekir.Eğer gusül esnasında yellenmek veya bir yerinin kanaması gibi abdest bozucu bir hal vaki olmadıysa bu gusül ile vakit namazı da kılınabilir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..