Mevlid Kandili Tesbih Namazı Kılınışı

Mevlid Kandilinde kılınacak tesbih namazı nasıl kılınacak?mevlid gecesinde kılınacak tesbih namazında ne okunur?mevlid kandili teşbih namazının kılınışı.


Bu gecenin mânevî zenginliğinden istifâde etmek için bir tesbîh namazı kılmalı, bir de Hatm-i Enbiyâ yapmalıdır. Bu gece (Mevlid Kandili) kılınması gereken Tesbih namazına şu şekilde niyet edilir:

"Yâ Rabbi, niyet eyledim rızâ-yı şerîfin için tesbîh namazına. Yâ Rabbi, bu gece teşrîfleriyle âlemleri nûra gark ettiğin Habîbin, başımızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz'in hürmetine ve bu gecedeki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle." Allâhü Ekber, diyerek namaza başlanır. Namazda Fatiha-i şerifeden sonra zammı sure olarak isten veya BİLİNEN HERHANGİ BİR SURE VEYA DUA OKUNABİLİR.

Tesbih namazı,beden ile yapılan tevbe ve istiğfarın en büyüğüdür.Tesbih namazını bizzat Rasülüllah efendimiz (s.a.v.)Amcası Ebu Abbas'a tarif buyurmuşlardır.Tesbih namzının kılınışı şu şekildedir.Tesbih namazı dört rek'attir.Bu namazda 300 defa şu tesbih okunur:

"Sübhanellahi velhamdü lillahi velaa ilaahe illallahü vellahü ekber velaa havle velaa kuvvete illaa billaahil aliyyil azıym."

Bu tesbih namaz içinde şöyle okunur:
15 kere Sübhaneke' den sonra(Fatiha'dan önce),
10 kere Zamm-ı süreden sonra,
10 kere rukuda,
10 kere rukü'den kalkınca ayakta,
10 kere birinci secde'de,
10 kere iki secde arasındaki oturmada(celsede),
10 kere ikinci secde'de
Bu birinci rek'atte okunan tesbihlerin adedi 75'tir.
İkinci rek'atte aynı sıralama ile yine 75 def'a okunur.
Üçüncü ve dördüncü rek'atler'de böyle kılınır.
Namaz bittikten sonra dua edilir.

Bu namazı özellikle kandil gecelerinde ve Ramazan'ı şerif gecelerinde kılıp işlenen günahlardan pişmanlıkla tevbe etmelidir.tesbih namazı hususiyetle ilk kandil olan Mevlid kandilinde kılınması tavsiye olunan namazlardandır.

Namazdan sonra istiğfar salevat,(özellikle büyük salvatlar)kelime-i tevhıd ve Kuranı Kerim okunmalı ve Peygamberimize hediye edilerek kendimiz ve Ümmeti Muhammedin selameti için iltica edilmelidir.Özellikle ölmüş yakınlarımızada kuranı Kerim okumak suretiyle hediyeler gönderilmeli,onlarıda bu gecede unutmamalıdır.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..