namazın sadece farzlarını kılmak olurmuu

ev tekbaşınayken çocuklarım küçük ve çok yaramaz yüksek yerlere çıkıyorlar yada ev kapısını açıyorlar cok tedigin oluyorum namazlarımı da bırakmak istemiyorum.evde yanlızken sadece farz kılsam olurmu.ben aynı zamanda obsesyon hastasıyım hep aklıma kötü şeyler geliyor çocuklar hakkında.teşekkür ederim

Farz namazların sünnetlerini terk etmek için çocuklar mazeret olmamaz.Zira bu sünnetleri kılmak farz olmasa bile hakkında hadis olan kuvvetli sünnetlerdir.Alimler beş vakit namazın sünnetlerini kazaya kalmış namazları kılmak için bile terk etmeyi uygun görmemiştir.kaldıki, çocuklar buna şeran mazeret olamaz.

“Kazaya kalmış namazları kılmak, nafile namaz kılmaktan çok daha ehemmiyetli ve çok daha uygundur. Fakat beş vakit namazın sünnetleri, kuşluk namazı, tesbih namazı, tahiyyetü’l-mescid ve evvabin namazı bundan müstesnadır. [Yani bu sünnet ve nafileler kaza namazları için terk edilmezler.]”

Namaza durmadan kapıyı kilitleyerek veya farklı tedbirler alarak namaza durmanız uygun olur.Ancak buda çare olmuyorsa yapacak bir şey yok.ikan bulduğunuzda kılıp imkan bulamadığınızda terk edilebilir.


Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..