Evli kadına aşık olmak günah mıdır?

Slm alkm .Ben bekar bir insanım ama evli bir kadına aşık oldum ne yapacağımı bilemiyorum.Kendime söz geçiremiyorum.ben bu durumda günaha mı girmiş oluyorum.ne yapmam lazım lütfen bana yardımcı olun!

Alkm selam .Aşık olmak,nefsin heva ve hevese kapılması, kişinin önüne geçmesi zor olan bir arzudur.Kadın olsun erkek olsun,Cenabı Hak onlara evlilik yoluyla helal olanı verdikten sonra haramın peşinde koşmak hem günah,hemde kat'i yasaktır.Aşık olmak kendinin eya başkasının evliliği yıkmak için bir mazeret değildir. Ancak aşık olan kimse bunu karşı taraftakine veya herhangi bir kimseye söylemediği ve kalbinde gizlediği müddetçe bir zararı yoktur.Ancak kalbin harama eyletmesinden dolayı da tevbe ve istiğfar edilmelidir.

Zayıf bir hadîste: "Hevâ (arzu ve aşk) peşinden gidilip o doğrultuda davranılmadıkça ve kimseye söylenmedikçe, sahibi için bağışlanır."(Suyutî, el-Câmi'us-sağîr (Feyz'uI-Kadîr ile, den) VI/358) buyurulmuştur.
Burada kastedilen, elbette helâl olmayan arzudur. "Hevâ ve hevese uyma; zirâ o seni Allah yolundan saptırır. "(Sâd/26) âyet-i kerîmesi de bunu gösterir. Buna göre insan elinde olmayarak evlenmesi câiz olmayan birisine âşık olur da bunu kimseye açmazsa ve nefsini bundan vazgeçirmeye uğraşırsa, günaha girmeyeceği umulur.(bk. Münâvî, Feyz VI/358)

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..