Spiral Taktırmak Caiz mi?

kadınların Doğum kontrol amaçlı spiral taktırmaları caiz midir*Dinimizde Spiral taktırmanın hükmü nedir?spiral taktırmak günahmı?

Doğum kontrolü için çeşitli metotlarla alınan ön tedbirlerin şer'i hükmü de azil gibidir, yani caizdir. Fakat, bunların tıp uzmanlarının ifadelerine göre sağlığa zararları çoktur. Batı aleminin doğu insanının çoğalmasından rahatsız olduğu bir vakı'adır. Batılı'lar "Biz gelecekte insanların açlıktan öleceğinden korkuyoruz.! diyerek nüfus planlamasını teşvik ediyorlar. Ve doğum kontrol malzemelerini ücretsiz gönderiyorlar. Tıp uzmanlarına göre, doğum kontrol hapı ve iğnesi kadın hastalıklarına sebep olmaktadır. 4.6.1991'de İstanbul'da düzenlenen Milletlerarası Kadın Hastalıkları ve Doğum Kongresi'ne katılan Amerikalı Prof. Dr. Nansi Aleksandır bu hususta şöyle demektedir: "İnsan vücuduna şırınga edilen hormon, tesirini 6 ay sürdürecek ve kadın hamile kalmaya­cakdır." İğne vücudun dengesini bozmakta, spiral ise bazı kadınlarda rahim kanallarının iltihaplanmasına sebep olmakta ve tedavisi güç hastalıklara yol açmaktadır.

Bugün tatbik edilen doğum kontrol metodlarının hiçbiri ideal değildir. Her birinin bir mahzuru vardır.

Spiral, plastik veya metalden yapılan ve hekim ta­rafından rahim içine yerleştirilen bir araçtır. En az 2-3 sene hamileliği önler. Uzun çöl seyahatlerinde develer hamile kal­masın diye, bunu önce arapların bulduğu söylenmektedir. Modern tıp bunu geliştirmiştir. % 95 üzerinde hamileliği önler. Doğum kontrol hapından sonra en güvenilir bir metoddur.


Son zamanlarda çıkan gümüşlü spiraller daha çok tesirli­dir. Adet kanamasının son günlerinde takılır. O günler rahim ağzı açık olduğundan takılması gayet kolaydır. Fakat uzman doktor tarafından takılması lazımdır. 30 yaşın üzerinde olan­lara tavsiye edilir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..