Düşükten Sonra Cinsel İlişki Caiz midir?

Eşim düşük yaptı.. ilişkiye girmek için kaç gün beklememiz gerekir????Düşükten sonra cinsel ilişki günah mıdır?

Düşükten sonra cinsel ilişkinin caiz olup olmaması düşen bebeğin kaç aylık olduğuna bağlıdır. Zira anne karnındaki bebeğin uzuvları belirmiş ise,o zaman kadın lohusa olur ve kanaması kesilene kadar cinsel ilişki haramdır.

Yok eğer uzuvları belirmemiş bir düşükse ve Annenin kanaması varsa hayız veya özür kanıdır. Hayız kanı ise yine cinsel ilişki haram olur.Özür kanı ise,Bu durumda namaz kılabileceği gibi cinsel ilişki de helal olur.

Eğer doğmadan düşen ceninin bazı uzuvları (saç ve tırnak) belli ise yani 4. aydan sonra düşerse o cenin çocuk hükmündedir. Akabinde gelen kan nifas (lohusa) kanıdır.En azı için bir müddet olmamakla beraber en fazla müddeti 40 gündür.Kırk günden sonra gelen kan özür sayılır.Kırk gün dolduktan sonra veya daha önce ne zaman kan kesilirse gusül aldıktan sonra ilişki caiz olur.

- Düşen ceninin bağzı uzuvları (saç ve tırnak) belli değil ise yani 4. Aydan önce düşerse o cenin çocuk hükmünde değildir. Akabinde gelen kan, 3 günü tamamlayıp düşük öncesinde de en az 15 günlük temizlik görmüşse hayız (Adet) kanı, aksi takdirde istihaza (özür) kanıdır.Özür olan kişi her namaz vaktinde abdest alarak namazlarını kılar.bu durumda cinsel ilişki de caiz olur.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..