2014 İlk Teravih ne zaman kılınacak?

2014 Teravih namazı ne zama başlıyor?2014 teravih namazı hangi ayda başlıcak?2014 ilk teravih namazı hangi akşam kılınacak?

2014 ramazan ayının başlangıcı 28 haziran cumartesidir.Dolayısıyla 2014 İLK TERAVİ NAMAZI, 27 HAZİRAN CUMA GECESİ kılınacak.Aynı zamanda bu gece Ramazan ayın ın ilk gecesi olduğundan bu geceden istifade etmek için bir tesbih namazı kılmalı ve hatmi enbiya yapılmalıdır.Teravih namazı,Ramazan ayına mahsus ,yirmi rekatten ibaret bir sünneti müekkededir. Bu namaza Peygamber Efendimiz (s.a.v.)dört halifesi (rıdvanulahi aleyhim ) devam etmişlerdir. Teravih namazının cemaatle kılınması da sünneti kifayedir.

Mescitlerde ve camilerde teravih namazı kılındığı halde cemaatı terk edip evinde kılan kimse,fazileti terk etmiş olur.Bu kimse teravih namazını evinde de cemaatle kılsa, camide ve mescitlerde kılınan teravih namazının sevabına ve faziletine eremez.

Hadisi şerif'de :Her kim Ramazan ayında inanarak ve sevabını Allah'dan bekleyerek teravih namazı kılarsa onun geçmiş günahları bağışlanır" buyrulmuştur.

ilk teravih, bu sene ilk teravih, bu sene teravih ne zaman başlıyor, 2014 ilk teravih namazı, ilk teravih ne zaman başlıyor, bu sene ilk teravih namazı hangi akşam kılınacak,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..