Namaz rekatlerinde vesvese

namazda aklıma istemediğim şeyler akılma gelir ve bunlar namazımı şaşırtmama sebebep oluyor. kacıncı rekatta olduğumu unutuyorum . işte sureleri okudumu mu okumadımmı hatrlayamıyorum . içime kuşku düşüyor . selam verip tekrara baştan başlıyorum ama yine aynı şeyler olunca devam edip kılmaya devam ediyorum . bu durumda ne yapmam lazım .

Namaz kılarken ,abdest alırken veya taharet ederken insanın aklına gelen türlü düşünceler ve şüpheler hepsi şeytanın vesvesesi ve oyunudur.Bu durumda Kalbe ilk gelen şeye göre hareket edilir.Yani kaçıncı rekatte olduğun fikir daha ağır basarsa ona göre amel edilir.Surelerde ise,okuduğun fikri daha ağır basıyorsa okumuş olarak kabul ederin.Yani şüphe durumunda zannı galip (üstün gelen düşünce)ile amel edilir.Namazı naştan kılmaya gerek yoktur.

Ancak kaçıncı rekatte olduğunu azda olsa daha belirgin hatırlamıyor veya sureyi okuyup okumadığına zannı galibin yoksa ,ve bu hal hemen hemen her namazda meydana geliyorsa o zaman dört rekatlı bir namazı iki rekat bile kılmış olsan dört rekat olarak kabul edilir.sureyi okumasan bile okumuş olarak kabul edilir ve ruhsatla amel edip namaza devam edilir.

Bu vesveseler şeytanın insanı namazdan alıkoyma çabasından başka bir şey değildir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..