İmam Nikahım geçerlimidir

hocam s.a.ben esimle evlenmeden once 6ay kadar imam nikahli bir birlikteligim oldu.ve bitti.ama bosama falan olmadi.birdahada gorusmedik.9ay sonra simdiki esimle evlendik.imam nikahimiz kiyildi.cocuklarim var esimi cok seviyorum.acaba bizim nikahimiz gecerlimi zinami yapiyoruz yoksa.Allahim ben ne yapicam bilmiyorum.atesler icindeyim.pismanliklar icindeyim.esimde bende muhafazakariz.aciklayamam ona.hocam ne olur bircvp.Rabbimin huzurunde nasil hesap vericem.ebedi hayatim bittimi benim hocam

Dinimizde evliliği meşru kılan şer'i nikahtır.Bir kadın ancak bir kişi ile nikahlanabilir.Aynı anda iki kişinin nikahında bulunamaz.İkinci nikah şer'an batıl ve geçersiz bir nikahtır.Velevki bu evlilikten çocuklar olsun hüküm değişmez.

İkinci nikah geçersiz olduğundan yapılan evlilik zina,çocuklar da veledi zina olur.Bu durumda yapılacak tek şey,bu durumu ikinci eşe haber verip,ilk nikah kıyılan kişiden de kendini vakit kaybetmeden talak ile hemen boşatmaktır. ancak bu durumda ikinci koca ile nikah kıyılırsa evlilik,Allah katında geçerli olur.

Ancak şu hususu da göz önünde bulundurmak lazım:İlk kıyılan nikahın hangi şartlarda ve nasıl kıyıldığıda önemlidir.İmam Nikahının geçerli olması için nikah şartlarının hepsinin nikah esnasında mevcut olup olmadığıdır.
örneğin Nikah kıyma yetkisine sahip bir kişi tarafından kıyılması,şahit olarak iki erkek yada bir erkek iki kadın olası(iki kadında olsa ,sadece kadınların yaptığı şahitlik geçerli değildir.)eğer nikahın şartları mevcut değilken gelişi güzel bir nikah kıyıldı ise,bu nikah geçerli olmayacağından ikinci nikah geçerli olur.Onun için kıyılan nikahı araştırmakta da fayda vardır.

Ancak şu durumda yapılması gereken en acil şey,bu durumu kocanızla konuşup bu nikaha son vermek olacaktır.mNikahın şartları ile ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki adresimizi ziyaret ediniz.

http://www.fetvalar.com/sorularla-cevabi-2059.html

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..