Tırnak hangi gün kesilir?

Tırnak kesmenin günü.tırnak hangi gün kesilmesi gerekir?Tırnak kesimine nerden başlanır*

Tırnak kesmek bedeni temizliğin gerekliliklerinden olup sağlık açısındanda önem taşır.Tırnak kesmenin kesinleştirilmiş bir zamanı yoktur.Tırnakların kesmeyi gerektirdiği her vakitte kesilebilir.Zira hayırlı işler tehir edilmez.Ancak dinimizde tavsiye edilen tırnak kesmenin usulü,Cuma günü namaza gitmeden önce kesmektir.Bir Hadisi şerifte şöyle buyrulmuştur:
"Kim tırnaklarını Cuma günü keserse,gelecek Cumaya kadar üç gün fazlası ile ,onu bütün belalardan korur."

İslama göre kesilen tırnaklar çöpe atılmayıp toprağa gömülmelidir.Çünkü Şeytan ve cinler onları alıp oynarlar diye bildirilmiştir.

Tırnak ve kesilen fazla tüyleri tuvalet ve banyoya atmakta edep dışı bir harekettir,ve insanın hastalığına sebep olduğu beyan edilmektedir.

Perşembe günü ikindi vaktinden sonra tırnak kesmenin doğru olmadığı da söylenmiştir.Çünkü o gün ve o vakitte tırnak kesmek ,sinir hastalığına ve göz ağrısına yol açar denilmiştir.

Hadisi şerifte:"Göz,baras ve cinnet hastalığına yakalanmak isteyen varsa,tırnaklarını Perşembe günü ikindiden sonra kessin!" buyrulmuştur.

TIRNAK KESMENİN SÜNNET OLAN SIRASI.

Tırnak kesimine önce sağ elinin küçük parmağından başlayıp ondan sonra orta parmağından,arkasından baş parmağından,sonra küçük parmağın yanındaki parmağından devam edip şehadet parmağı nda bitirilir.
Sol elinin parmaklarını keserken önce baş parmağından,sonra orta parmağından,sonra şehadet ,sonra da bınsır parmağından devam ederek bitirmektir.

Bu şekilde tırnakları kesmek yalnız el parmaklarına mahsustur.Ayak parmaklarına gelince ;onlarda usul,sağ ayağının küçük parmağından başlayıp sol ayağının küçük parmağında tamamlanmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..