7 fatiha 100 ihlas suresi neyi ifade eder?

Selamun aleyküm hayıurlı kandiller bugün oruç tuttum ve bır yerde 7 fatiha 100 ihlas suresini 3 gn boyunca okuyun diye yazıyordu bunun anlamı ne yani okuyunca Allahımıza Peygamberimiz (s.a.s) sevgimizi dahamı çok göstermiş olucaz cevaplarsanız sevinirim Allah şimdiden sizden razı olsun...

Aleyküm selam kardeşim .Öncelikle sizinde kandiliniz mübarek olsun.
Evet Recebi şerif ayının özellikle ilk günlerinde bin ihlas ı şerif okunması bu günlerde yapılacak faziletli ibadetlerdendir.Malum olduğu üzre bu ay "Recebü şehrullah"yani Hz.Allahın ayıdır.

Peygamberimiz (s.a.v)Efendimiz "Receb Allahın ayı,Şa'ban benim ayım Ramazan ise,Ümmetimin ayıdır"buyurmuşlardır.


ihlası şerif Kuranı kerimde Cenabı Hakkın zatı ehadiyyesinden bahseden tek suredir.Bu ayda Allahın ayı olduğu için Zat-ı ilahiyi anlatan bu sureyi okumak suretiyle hz.Allahı Tazim etmek bu ayda yapılabilecek en kıymetli ibadetlerdedir.Bunun içindir ki, başka zikir ve ibadetlerin yanısıra özellikle ihlas suresi okunması tavsiye olunmuştur.

Başında ve sonunda Fatiha okunmasının sebebi de:Başında ve sonunda fatiha okumak suretiyle Allaha hamdederek ve peygamberimze salevat getirilerek yapılan hiç bir ibadet ve dua geri çevrilmez buyrulmuştur.

Hz. Ebûbekir (r.a.) buyurdular: "Vallâhi'l-Azîm (Azim olan Allâh'a yemin ederim), Muhammed (s.a.v.) bana şöyle söyledi;

Resûlullah (s.a.v.): "Vallâhi'l-Azîm, Cebrail (a.s.) bana şöyle söyledi:

Cebrail (a.s.): "Vallâhi'l-Azîm, Mikail (a.s.) bana şöyle söyledi:

Mikail (a.s.): "Vallâhi'l-Azîm, İsrafil (a.s.) bana şöyle söyledi:

İsrafil (a.s.): "Vallâhi'l-Azîm, Allâhü Teâlâ Azze ve Celle şöyle buyurdu:

"İzzetime, celâlime, cömertliğime ve keremime yemin ederim; kim Bismillâhirrahmânirrahîm ile Fatiha'yı bir kere okursa -sizi şahit tutarım ki- onu bağışlarım, iyiliklerini kabul eder ve kötülüklerini görmezden gelirim."

Bir hadîs-i şerîfte Cebrâil (a.s.) Peygamber Efendimize (s.a.v.): "Ya Muhammed! "Şüphesiz onların hepsine va'd olunan yer Cehennem'dir." meâlindeki (Hıcr sûresinin, 43.) âyeti inince ümmetin hakkında cehennemden korkmuştum. Ancak Fatiha sûresi inince emin oldum." buyurdular.

Ayrıca bin ihlas,bir ihlas hatmi demektir.Yani tavsiye edilen hatmini yapmaktır.İhlas suresini bir kere okumak Kur'anı Kerimin üçte birini okumak demektir.Üç kere okumak Kur'anı hatmetmek demektir.Birde 1000 kere okunup hatmi yapılırsa ,siz düşünün artık...

Hz.Allahın ve Peygamber Efendimizin bizim ibadetlerimize ihtiyacı yoktur.Bilakis ibadete ihtiyacı olan bizleriz.Kişi Rabbini ne kadar çok zikreder ve ibadet ederse Allaha o derece yaklaşmış olur.

Zira Rabbimiz
"Kulum bana farz ibadetlerle yaklaşamaz.(onlar boynunun borcudur)Ancak nafile ibadet (ve zikirle)öyle yaklaşır ki, ben onun gören gözü,işiten kulağı,bilen kalbi olurum"

Yani kulum nafile ibadetleri sayesinde bana öyle yakın olur ki ,artık onun gözü harama bakmaz,kulağı haramı işitmez,Kalbi harama meyletmez demektir.İşte bizim ibadetlerimiz bize bunu kazandırır.

Kim de,Peygamber Efendimizi salatı selam ve dua ile anarsa ,Peygamberimize kendini hatırlatmış ve şefaatını kazanmaya yaklaşmış olur.

Zira peygamber Efendimiz: "Kim bana hayatımda ve ölümümde salevat getirirse ona şefaatım hak olur"buyurmuşlar.Eshap :Ya Rasülellah öldükten sonra selamımızı nasıl işiteceksiniz deyince; Peygamber Efendimiz (s.a.v.)
"bana bir kimse salevat getirdiği zaman hemen bir melek ,kuşun darı tanesini havada kaptığı gibi o salevatı alıp benim kabrimin başucuna getirir,ve nurdan bir kağıt üzerine "bu salevat falanca oğlu falancadandır"diye yazarak kabrimin başucuna bırakır.Mahşer günü haşrolunacakların ilki benim.Bende kabrimden kalkınca o salevatı alıp,o kimsenin terazide ameli tartılırken onun sevap kefesine koyarım.ve elbette ağır gelir"buyurdular.

Kısaca bizim okuduğumuz her dua ve salevatın muhakkak bize geri dönüşü olacaktır.

Ayrıca bin ihlas okuyamayanların recep ayının her günü başında ve sonunda fatiha okunması şartıyla 11 ihlas okumaları da faziletlidir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..