"Şura" nın anlamı nedir?Çocuklara isim olarak verilir mi?

Şura ismi çocuklara koyulur mu?Şura ismini koymanın sakıncası varmıdır?

"Şura" ismi, arapça kökenli bir kelimedir.

"Şura " kelimesi:

Konsey, meclis, kurul, encümen, danışma kurulu, divan gibi anlamlar ifade eder.

Aynı zamanda "Şura" Kuran-ı Kerim’de bir sure nin adıdır. (Arapça: سورة الشورى)denilir ki, Kur'an'ın 42. suresidir.

23. ve 26. ayetleri Medine’de diğer ayetleri Mekke'de indirildiğine inanılan sure 53 ayetten oluşur. Sure ismini 38. ayette geçen ve Müslümanlar'ın aralarında işlerini danışarak yapmaları gereğini ifade eden şura kelimesinden alır. Şura, danışma ya da toplu denetim anlamında Türkçeye tercüme edilirken, İngilizce'ye (council) konsey, meclis, kurul, encümen, danışma kurulu, divan, şura, heyet anlamında tercüme edilmiştir.

Şura Suresi'nde: Allah’ın bağışlayıcı ve esirgeyici olduğundan, Kur’an’ın Arapça vahiy edildiğinden, Allah’ın kudretinden, insanlara doğru yolu bildirmek için görevlendirilen peygamberlerden, kıyamet gününden, kötülüklere karşı sabredilmesinden, affedici olmanın gereğinden, herkesin Allah’a döneceğinden bahsedilir. Yazılış sırasına göre 62. suredir.

Bu şura'nın bu ayetlerde gecçen anlamları ifade ettiği enlamına gelmez.Surede bunlar anlatılıyor demektir.

Dine aykırı bir anlam ifade etmediği gibi bir çocuğa verilecek bir isim anlamıda içermemektedir.Daha güzel ve anlamlı isimler tercih edilmelidir.

Sırf gündemde olduğundan anlamsız isimleri çocuklara vermek doğru olmaz.Anne ve babaların bu konularda daha hassas davranması ,en iyi ve güzel olan ismi seçip çocuğuna vermesi onların dini sorumluluklarıdır.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..