Namazda Gelen Akıntı Namazı Bozar mı?

merhaba,ben 36 yaşında bir bayanım ve akıntı sebebiyle abdest tutamıyorum.daha önce akıntıyı engellemek için pamuk tampon kullandım ve bu sebeple mantar enfeksiyonu oldum.doktorlar sık temizliğin bile mantara neden olduğunu söylüyor.enfeksiyondan bir türlü kurtulamıyorum.eşimle birlikte olmak istemiyorum.psikolojim bozuldu.çoğu insan akıntı bir kusur ,abdest bozulmaz diyor,ama ben o şekilde namaz kılınca abdestsiznamaz kılmış gibi oluyorum.çok vicdan azabı çekiyorum.her vaktin abdestini alıp kılsam dahi namazı kılarken akıntı oluyor.ne yapacağım bana yardım eder misiniz.

Vücuttan çıkan her türlü sıvı abdesti bozduğu gibi temizlenmediği müddetçe kıyaftte avuç içinden fazlası da namaza manidir.

Bu durumda çamaşırın temizlenmesi ve yeniden abdest alınması gerekir.

Tampon olarak pamuk kullanmak sağlık açısından zararlı olduğu için zaten tıbben tavsiye edilmemektedir.Pamuk yerine tampon olarak tuvalet kağıdı ve benzeri şeyler kullanabilirsiniz.Ancak tamponun çamaşırın temasıyla hareket etmemesi gerekir.Zira hareketiyle bölgedeki necaseti hareket ettireceğinden yine abdest bozulur.

Çamaşırın temizliği için günlük kullanılan ped veya benzeri şeyler kullanılabilir.Ancak namaz kılınacağı zaman çamaşırdaki koruyucunun çıkarılması gerekir.

Eğer bu durum bir hastalıktan dolayı kaynaklanıyor ve aşırı derece süreklilik arzediyorsa (bir namaz vakti boyunca abdest alıp namaz kılacak kadar bir vakitte bulamıyorsa)bu durum özür olarak kabul edilir.

Özür olan durumda kişi her namaz vakti için yeniden abdet alarak namazını ikame etmelidir.Özürlü kimse bir abdest ile iki vakit namaz kılamaz .her vakit namazında yeniden abdest alması gerekir.

Süreklilik arzeden akıntı kusur olmayıp özürdür.Bu durumda namazda dahi akıntı gelse bu özür olduğundan abdesti bozmaz.Bu durumu fazla düşünüp kalbi bunun ile meşgul etmek vesveseden başka bir şey değildir.Vesvese ise kişinin namaz kılmasına mani olmak isteyen şeytanın işidir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..