Akikamı Nasıl Kesmeliyim?

merhaba;
ben 27 yaşında bir kızım akikam kesilmemiş.
keserken nasıl niyet edeceğim neler yapmam gerek. yardımcı olabilirmisniz.?

Akika kurbanını kesmek,kız olsun erkek olsun büluğ çağına kadar Anne ve Babanın vazifesidir.Bulüğ çağından sonra anne ve babadan sorumluluk düşer.Ancak bulüğ çağından sonra çocuk dilerse kendi akikasını kesebilir.

Vaktiyle kendisine akika kesilmemiş olan kimse,kendi namına bir kurban kesebilir.Peygamber (s.a.v.) Efendimiz,Allah'ü Tealanın emri ile Peygamberliğini ilan etmesinden sonra,kendileri için akika kesmişlerdir.Akika kurbanı kesmek vacip değil,müstehaptır.

Akika kurbanı kız çocuk için bir erkek çocuk için iki kurbandır.Bu akika kurbanı koyun ,koç,veya keçi olarak kesilir.Akika kurbanı vücudun sağlık ve sıhhati için teşekkür mahiyetinde bir kurbandır.

Akika kurbanını kişi kendi kesecekse "Niyet ettim rıza-i şerifin için akikamı kesmeye" diyerek niyet eder.Kendi kesmeyecek ise kurban kesmeye ehil olan başkasına vekalet vererek akika niyetiyle kestirir.

Akika kurbanının kemikleri fazla kırılmaz.Kişi akikasından kendi yiyebileceği gibi ailesi de yiyebilir.Ancak fakir fukaraya da tasadduk etmeyi ihmal etmemelidir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..