Ezana Kadar sahur yapılır mı?

Merhaba ben sabah oruc tutmak icin kalktim ezan okunmus ben bilmiyordum kahvaltimi yaptim niyetlendim ve yattim ezan okunmadi sonra takvime baktim megerse ezan okunmus benim suan orucum kabul olur mu?

Orucun vakti imsak kesilmesiyle başlar ve artık yeme içme bırakılır.Bu vakitten sonra yapılan yeme içme orucu bozar.Ancak sahur vaktinin devam ettiği zannedilerek yapılan yeme içme orucu bozmaz.Oruca devam edebilirsiniz.

Ayrıca şunu da belirtelimki;Sahur vakti Sabah ezanı okununcaya kadar devam etmez.Sahur vakti takvimlerde yazan imsak (orucun başlama vakti) vakti ile birlikte biter,ve oruç başlar.bu satten sonra yapılan yeme içme başlanmış olan orucu bozar.

İmsak ile ezan vakti arasında 15 ila 20 dakikalık bir temkin vakti vardır.Bu vakitte yeme içme yapılmayacağı gibi sabah namazı da kılanamaz.Bunu şu ana kadar bilmeyenler için bir şey icap etmez. Ancak Bu satten itibaren orucunuzu sağlıklı bir şekilde tutmak için temkin vakti uygulaması olan takvimleri tercih ediniz.

Aşağıdaki adresimizden temkin vakti uygulaması olan takvimimizden kendi ilinizin ve ilçenizin sahur ve imsak vakitlerini öğrenebilirsiniz:

http://imsak.ezan.net adresine ziyaret edip vakitleri öğrebnebilirsiniz.

http://imsak.ezan.net/istanbul-imsak-saati.html

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..