Niyet etmeden oruç tutulur mu?

BENİM UYKU DÜZENİM BOZUK NORMAL ŞARTLARDA DA SABAHA KARŞI UYUYORUM GECE İMSAKTAN ÖNCE YEMEK YEDİM AMA NİYET ETMEDİM GÜN İÇERİSİNDE DIŞARIDA ÇOK FAZLA İŞİM OLDUĞU İÇİN SICAĞIN ALTINDA ORADAN ORAYA GİTTİĞİM ÇOK SUSADIM DAYANAMAYIP SU İÇTİM. NE YAPABİLİRİM LÜTFEN YARDIM EDİN.

Ramazan ayında sahura kalkmak bir niyet olarak kabul edilir.Kişi dil ile niyet etmese veya unutsa bile o kimse oruca niyetli olarak kabul edilir.Ve tuttuğu oruç geçerli olur.

Ancak sahura kalktığı halde ertesi gün oruç tutup tutmayacağı belli olmayan kimse sabahleyin hatta öğlene kadar niyetini kesin olarak belirtmesi gerekir.

Eğer tutacağına dair niyetini yenilemezse o kimse oruçlu olmaz.Eğer niyet ederse ondan sonra yerse o zaman orucu bozmuş olur.Aynı zamanda keffaret tutması gerekir.

Şimdi eğer siz imsaktan önce sahur niyetiyle yamak yedi iseniz bu bir niyet sayılır ki,oruç bozulmuş olur.Keffaret icap eder.

Ancak sahur yaptığı halde oruç tutup tutmayacağını şüpheli olduğu halde ertesi gün öğlene kadar da niyetlenmedi iseniz bu sizi oruçlu yapmaz ve kaffarette gerekmez.Bir gün olarak kaza edilir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..