2014 Muharrem Ayı Ne zaman?

2014 Muharrem ne zaman başlıyor?2014 Muharrem ayının başı ne zaman?2014 Muharrem ayı başlangıcı.2014 Muharrem ne zaman Giriyor?2014 Muharremi şerif ne zaman?2014 Muharremin ilk günü ne zaman?2014 Muharrem ayı hangi gün başlıyor?

2014 Muharrem Ayı 25 EKİM CUMARTESİ gününe denk gelmektedir.Muharrem ayı aynı zamanda müslüman alemi için hicri senenin başı yani yılbaşıdır.

Muharrem ayının ilk gecesi 24 EKİM CUMA gecesidir.Muharrem ayı aynı zamanda haram aylardan olup ziyade hürmet ve tazıım edilmesi icap eder.Zira haram aylarda yapılan ibadetler nasıl katlanarak yazılıyor ise,bu aylarda işlenen günahlar ve isyanlarda o derece katlanıyorr.

Muharrem ayının 20.günü aşure günü olup bu ayın başından 10 gün oruç tutmak ve 10.günü aşure pişirrek fakir fukaraya yedirmek çok faziletlidir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Muharrem ayından bir gün oruç tutan kimseye, bir gününe karşılık otuz günlük sevab vardır." buyurmuştur.

Bir başka Hadîs-i şerîfte; ".Ramazan orucundan sonra oruçların en faziletlisi Muharrem ayında tutulan oruçtur." buyrulmuştur.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..