Tevbem Kabul Olur mu?

ben bi günah işledim ve çok pişmanım biriswinin arkasından kötü laf ettim ondan hellalik aldım allaha her gün tövbe ediyom salavatlar getiriyorum ve çok pişmanım hergünm ağlıyorum tevbe ediyorum . şeytan vesvese veriyor ve daha daha üzülüyorum bende bi gün allaha dua ettim tövbem kabul olduysa lütfen rüyamda yeşil bir şey göriyim dedim ve rüyamda yeşil bi kuş koluma kondu sizce tövbem kabul olmuşmudur ??

Kötü söz söylemek suretiyle bir kimseyi rencide etmek elbetteki kul hakkına girer.Kul hakkının telafisi ise,ancak o kişiden helallik almak ile mümkündür.sadece helallik almakta yetmez.Bundan dolayı pişmanlıkla tevbe etmek gerekir.Siz bunları zaten yapmışsınız.

Hz.allah Kuranı Kerimde :"Ey iman edenler!siz Allah'a tevbe-i nasuh ile tevbe edin!"buyurmuşlardır.Tevbe-i nasuh işlenen günaha bir daha geri dönmemek üzere canı gönülden tevbe etmektir.Şüphesiz Hz.Allah tevbe edenlerin tevbesini kabul buyurur.Yeterki Allahtan ümit kesilmesin.Peygamber (s.a.v.)Efendimiz'de bir hadisi şeriflerinde :

"Can boğazdan çıkmadığı müddetçe kulun tevbesi kabul edilir " buyurmuşlardır.Kişi ümit ve korku arasında hz.Allah'a her daim tevbe halinde olmalıdır.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..