Bebeğin Sağlıksız Olma Şüphesiyle Kürtaj Yapılır mı?

Merhaba ben kan kanseri hastasıyım ve tedavi amacıyla ilaç kullanmaktayım. eşim şuan hamile kaldı ve doktorum ilacı kullanırken çocuk sahibi olmamam gerektiğini çocuk sağlığını olumsuz etkileyen unsurlar oluşabileceğini sakat doğma gibi ihtimallerin olduğunu bildirdi ve ilacı kullanan diğer hastalarında bazılarının benimle aynı durumda olduğunu bazılarının sağlıklı bazılarının sağlıksız doğduğunu bu yüzden tercihi bana bırakarak ben olsam böyle bir risk almazdım dedi. Akabinde bir kadın doğum uzmanı hekime danıştım ve bana senin gibi durumlarda genelde çocuk istemeden düşer yada sağlıklı doğar dedi. İstersem bir süre beklememi ve eğer ilerde tespit ettiğimiz bir aksilik olursa çocuğu alabileceklerini söylediler.
Benim sorum şu:
1- Çocuğu aldırmayıp sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini umut etmek mi.
2- çocuğu şuan için aldırmayıp 3 4 ay sonra oluşabilecek bir aksilikte çocuğu aldırmak mı.
3- Çocuğu şuan aldırmak mı.
Dinimizce hangisi doğrudur yardımcı olursanız sevinirim.

Cenabı Hak C.C. insan vücüdunu öyle mükemmel yaratmışki,vücut doktorunuzun da söylediği gibi kusurlu ve marazlı olan cenini düşük yoluyla dışarı atar.Bu durumda sorun olmaz.Düşük olmasada her şeyi yoktan var eden Rabbim bu cenine sağlık sıhhat ihsan etme kudretine sahiptir.Yeterki kul Hz.Allahtan ümidini kesip dua etmeyi ihmal etmesin.
Anne karnındaki bebeğin sağlıklı mı sağlıksız mı doğacağını Allahtan Başka kimse bilemez.Şifa ancak Allahtandır.Bir doktorun kesin bir bilgisi olmadığı halde verdiği tavsiye ile bebek alınmaz.ayrıca kırk gününü doldurmuş bir bebeği aldırmak haramdır.Zira bebeğe kırk gün doldurduktan sonra ruh üfürülür ve artık o bir canlıdır.Annenin hayati tehlikesi olmadığı müdetçe bu vakitten sonra çocuk aldırmak şeran caiz değildir.
Sağlık ve sıhhati Allahtan şifa istenmeli mümkün ise bebeğin sağlık ve sıhhati için bir kurban kesilmelidir.Muhakkak kurbanın faidesini görecektir.Ayrıca doktorların kesin özürlü diye bildirdikleri ve ona rağmen sağlıklı ve sıhhatli hiç bir proplemi olmadan dünyaya gelen nice bebeklere şahid olmaktayız.

1-Çocuğu aldırmayıp sağlık ve sıhhatli dünyaya gelmesini sadece umut etmek yetmez bunun için dua etmek gerekir.Onun adına kurban kesmek veya sadaka vermek faydalı ve uygun olur.

2-Şu an kaç aylık bilmiyoruz ancak bir kaç ay sonra onun normal bir canlıdan farkı olmadığından dinen aldırmak caiz değildir.

3-çocuğun sağlığı hakkında kesin bir bilgi olmadığı halde varsayım üzere bebeği aldırmak cinayetten başka bir şey olmaz.Allahın rahmetinden ümit kesilmez.Hz.Allah sağlıklı sıhhatli ve hayırlı bir evlad eylesin inşallah..

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..