Babam Yoğun Bakımda Şifa Kurbanı Kesilebilir mi ?

Yaklaşık 4 ay oldu babam ufak bir rahatsızlığından hastaneye yatti en fazla 1 ay yatar dedik ancak ömürilik ameliyati oldu 2 ay sonra çökme oldu tekrar omurilik Ameliyati oldu canım babam 1 hafta sonra kalp krizi geçirdi beynine oksijen gitmediği için 13 gündür bilinci kapalı yoğun bakımda dua ediyoruz ancak yapabileceğimiz baska seylerde var ise elimizden geleni yapalim önerilerinizi bekliyorum hepinizden şimdiden allah razı olsun..

Öncelikle geçmiş olsun Hz.Allah tez zamanda şifa eylesin inşaallah.Böyle zamazlarda müminin yapacağı en güzel şey maddi manevi tedbirleri aldıktan sonra Hz.Allaha tevekkül etmek ve ümidini kesmemektir.hastanede maddi olarak bütün tedbirle alındığına göre birde manevi tedbir almak lazım ki; Hasta adına kurban kesmekte en güzel tedbirdir.Cana karşı bir can gerekir.Şifa kurbanı kestirip 61 parçaya bölünerek ve üzerine de cüz'i bir miktar sadaka koymak suretiyle 61 fakire tasadduk etmek muhakkak faydalı olacaktır.

Şifa kurbanı her türlü hastalıktan halâs (şifa bulup) kurtulmak için de uygulanır. Böylece Rasûlullah Efendimizin (s.a.v.) “es-Sadekatü teruddü’l-belâ ve tezîdü’l-ömr”; yani, ‘Sadaka, belayı önler ve ömrü uzatır’ hadis-i şerifinin sırrı zâhir olur. Ömrü uzar ve sıhhat bulur biiznillah.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..