Oruç Tutamıyorum Fidye Veremiyorum Ne Yapmalıyım?

Şeker hastasi oldugum icin oruç tutamiyorum. emekliyim maddi durumum cok iyi degil fidye nasil verecegim?

Oruç tutma gücünde olmayan kimse, fidye verebilecek durumda da değilse, yapacağı iş, Allah`tan af ve mağfiret dilemektir. Fidye vermek mecburiyeti, onun üzerinden kalkmıştır.
Ramazanı Şerif ayı uzun günlere denk geldiğinden ileri derece şeker hastaları için oruç tutmakta zorlanabilirler ancak hastalık kişiyi oruçtan tamamen muaf tutmaz.Ramazanda oruç tutamıyorum diye hemen fidye verilmez.Hasta olduğu için Ramazan ayında oruç tutamayan kimseler kışın günlerin en kısa olduğu zamanlarda oruçlarını tutablirler.Kaza orucunda peşpeşe tutmak şartı yoktur.Ara verilerek tutulabileceği için sizi zorlamaz.Ancak buna rağmen oruç tutulamıyorsa o zaman fidyesi verilebilir.Fidye vermeye gücü yetmeyen kimsenin ise Hz.Allaha tevbe etmekten başka çaresi de yoktur.

Oruç fidyesinide tamamını birden veremez isenizde Gün gün olarak imkan nisbetinde parça parça verilebilir.Ramazan ayında verilmesi de şart değildir.Ramazan ayı çıktıktan sonra da imkan bulubduğu anda verilebilir.Yani kişi önce gerek oruç açısından gerekse fidye açısından her türlü şartlarını zorlamak durumundadır.Ben bu fidyeyide ödeyemem imkanım yok veya ben kesinlikle oruç tutamam deyip kenara çekilmemelidir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..