Abdest alırken kulak nasıl meshedilir?Abdese dair....

Merhabalar hocam , Kirpige sürülen maskaranin üstünden alinan abdest olur mu yani kirpiginde ıslanmasi gerekir mi? İkinci olarakta abdest alirken kulak arkasini mest ediyorken ardindan ayni su ile boynu meshetmek dogrumu ? Son olrak başi acik bir bayan abdestli ise o abdestiyle namaz kilabilir mi gördükleri için namaz tehlikeye girer mi teşekkür ederim

1-Kirpiğe sürülen maskara kirpik ve kirpik diplerinde tabaka oluşturduğu için suyun cilde temas etmesine ve kirpiklerin ıslanmasına manidir.Bu durumda abdest olmaz.Zira abdeste suyun yüzün tüy bitiminden kulak yumuşağından çene altına kadar olan kısmın tamamen yıkanması farzdır.Rimel ise buna mani olacağından rimel üzerinden abdest geçerli olmaz.Ancak abdest aldıktan sonra sürülürse abdeste bir engel teşkil etmez.

2- kulak meshedilirken usulü:El ıslatıldıktan sonra Baş ve işaret parmağı diğer üç parmaktan ayrı tutulur.Sonra işaret parmağı kulağın içine baş parmakta kulağın arka tarafına koyulup yukarıdan aşağı veya aşağıdan yukarı baş parmak çekilerek meshedilir.Bu parmaklar artık kirli olduğu için kıvrılıp geri tutulur.Daha sonra ayırdığımız ve hala temiz olan diğer üç parmak (orta,yüzük ve küçük parmak) dış kısımları arkada ense kökünde birleştirilip boynuna doğru çekerek meshedilir.Bu şekilde yapılırsa artık su olmaz.

3-Abdest aldıktan sonra baş açılması abdesti
abdesti bozmaz.Gördükleriniz şeylerde abdesti bozmaz.Ancak abdesti vücuttan çıkan kan,irin,meni,mezi,vedi,büyük küçük abdest gibi necasetler bozar.Abdest bozulmadığı müddetçe namaz kılmanın sakıncası yoktur.
3-

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..