Oruçlu iken zina ...
oruçlu iken çok kötü bir günahh işledim ve çok ama çok kötü bir günah vede çok pişmanlık içerisindeyim oruçlu iken zina yaptım artı orucum bozuldu bunların her iki side ayrı birer günah ve böyle bir ayda hemde dahada günah ben bu günahımı affettirmek için zina yaptıgım için allah affetsın diye dua ediyorum orucumu bozdugum için ise 61 gün oruç tutacam ben bu orucumu bayram bittikten hemen sonramı tutacam bilgilendirirseniz cok sevinirim allaha emanet olunRamazan-ı şerif'de ister helal ister haram! ve yasak! yoldan olsun,bilerek cinsel ilişki ile bozulan oruç'un cezası Ramazandan sonra 61 gün oruç tutmaktır.Bir gün bozulan oruç yerine,60 günde keffret olarak tutulur.
Bu keffaret orucunu hemen Ramazan'ın peşine tutmak şart değildir.Ncak tutmaya başlandığı zaman hiç ara vermeden peşpeşe tutulmalıdır.Eğer her hangi bir sebebten ara verilecek olursa o zaman yeniden başlaması gerekir.
Ancak kadınlar adet öneminde bırakır temizlendikten sonra hemen devam ederler.Eğer temizlenmenin akabinde bir gün bile ara verilse yeniden başlamaları icap eder.
Bu keffaret orucunu hemen Ramazan'ın peşine tutmak şart değildir.Ncak tutmaya başlandığı zaman hiç ara vermeden peşpeşe tutulmalıdır.Eğer her hangi bir sebebten ara verilecek olursa o zaman yeniden başlaması gerekir.
Ancak kadınlar adet öneminde bırakır temizlendikten sonra hemen devam ederler.Eğer temizlenmenin akabinde bir gün bile ara verilse yeniden başlamaları icap eder.
Konular
- Kolonya namaz abdestini bozar mı?
- Flört yapmak ve cinsel içerikli sohbet etmek günah mı
- Peygamber Efendimizi rüyada görmek ve güzel rüya görmek için..
- Baldızının eline dokunursa...
- Oruçlu iken zina ...
- Recebin 10 u ile 20 si arasında kılınacak namaz..
- Bir kimse farz namaza yanlız başlamışken yanında bir cemaat namaza başlasa..
- Ka'bul ahbar kimdir?ne zaman müslüman olmuştur?
- Eşi ile şakalaşma esnasında yarım duhul olsa güsul abdesti gerekir mi?
- Flört etmek haram mıdır?
- Küçük abdesten sonra kesilmeyen idrar...
- Evli bir kadın kocasından habersiz...
- Temkin vakti nedir?
- Kaza namazı hakında..
- Borçlu kimseye kurban kesmek vacip mi dir?
- Namaz kıldırabilmem için nasıl niyet etmem gerekir?
- Adak ne zaman kesilir?
- Hamile eşimle...
- Eşler ne kadar süre ayrı kalırsa nikah bozulur?
- Adetli iken yemin edilir mi?
- Abdest'te yıkanması farz olan azalar hangileridir?
- Gusül abdesti gerektirmeyen bazı durumlar..
- Sıla-i Rahim....
- İslamda en hayırlı ticaret..
- Karaborsa helalmi dir?
- Yeminimi çiğnemek istemiyorum...
- Beka nedir?
- öldükten sonraki suretimiz
- Pişirilen yemeğin tadına bakmak orucu bozar mı?
- Tokalaşmak caizmidir?