Kadınların teravih namazı için camiye gitmesi günah mıdır?

Teravih namazı kılmak için kadınların cami ve mescitlere gitmsi caiz midir?Teravih namazı için camiye gitmeleri günahmı dır?

Genç Kadınların bütün Beş Vakit Namaz ve Cuma Namazı ce­mâatlerinde bulunmaları (Tahrîmen) mekruhtur. Çünkü bunda fitne korkusu vardır. :

Yaşlı kadınların da Öğle, İkindi ve Cuma'da bulunmaları mekrûh-tür. Çünkü, fâsiklar bu Üç vakitte toplanırlar. Fâsıkların şehvet­leri bazen onları yaşlı kadınlara arzuya sevk eder. Sabah ile Yatsıda fâ-sıklar uyurlar, Akşamda ise yemek ile meşgul olurlar.


Sahrada olan namazgâhda (cenaze namazı gibi)ise, genişlik bulunduğu için, yaşlı kadın­ların ayrı bir tarafda olmaları mümkündür. Öyleyse, yaşlı kadınların, bu şekilde" cemâatte hâzır olmaları mekruh değildir. (Kâfî'de «Bugünkü fetvâ, fesâd (fitne) zuhuru sebebiyle, namazların hepsinde kadınların cemâ­atte hâzır olmalarının (katılmalarının)kerahetine dâirdir.»Yani mekruhtur. denmiştir.

Günümüzde teravih namazına camiye gitmektense kadınların evde kılmaları daha uygundur.Zira giderken gelirken ,cami ve mescitte namahrem ile karşılaşması ve sesini duyurması kaçınılmazdır.Bir sünneti eda ederken başka taraftan günaha girmenin manası yoktur.Camide cemaatle namaz kılmak erkekler içindir.Kadının mescidi evinin köşesidir.

Kadınlar camiye gider mi, Kadınların camiye gitmesi caiz mi, kadınalrın teravih namazı için camiye gitmesi caizmi, kadınların teravih namazı için camiye gitmesi günahmı,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..