Zammı Sureler

selamün aleyküm
ben ögle namazında
1 .çi rekatta fatihadan sonra elem terayı okuyorum
2.ci rekattada inna atayna
3.cu rekatta gulhu
4 rekatta nası okuyorum
acaba dogrumu

Namazda zammı sure okurken tertibe riayet etmek sünnettir.Namazda Kıratın adabı surelerin sırayla okunmasıdır.Eğer atlayarak okunacaksa arada en az iki sure olmalıdır. arada tek sure atlamak mekruhtur.

Sizin kraatınızda son rekata kadar atlama sırsı uygun ancak son rekatte ihlas ile nas suresi arasında sadece felak suresi var.Eğer başka sure bilmiyorsanız bu namazın kabulüne mani olmaz.

Zammı sure Okuma sırası yukarıdan aşağıya doğrudur, ters okumak mekruh olur, kasten olmayıp da unutarak ters okunursa mekruh olmaz. Bir de okuduğumuz sureden sonraki sureyi atlayıp ondan sonrakini okumamız mekruh olur. En az iki sure atlamamız gerekir. Yahut hiç atlamayıp sıra ile okunur. Bir de ikinci okuduğumuz sure birinci sureden üç âyet miktarı fazla olmamalıdır, olursa namaz mekruh olur.

Şimdi buna göre, Asrdan sonra Hümeze okunmaz çünkü Hümeze 3 âyetten daha fazladır hepsi 9 âyet, Asr ise üç âyet. Kevserden sonra Kâfirun suresi de okunmaz, çünkü Kâfirun suresi Kevser suresinden üç âyet uzundur. Kevserden sonra Tebbet okunur çünkü üç âyet uzun değil iki âyet uzun.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..