2021Zilhicce Ayı Ne Zaman Başlıyor?
2021 Zilhicce ve kurban ayı ne zaman başlıyor?2021 Zilhicce hangi gün giriyor?2021 Zilhicce ayının başlangıcı2021 Zilhicce ayi 11 temmuz pazar günü başlıyor.Zilhicce ayı hac ve Kurban ayıdır.Bu ayın ilk on günü oruçla geçirmek ve 10. günü kurban kesmek çok faziletlidir.
Zilhiccenin ilk on gecesi "leyâlî-i aşere" yâni 10 mübârek gecedir. Bu ayda, noksanların tamamlanması için istiğfâr, salevât-ı şerîfe, diğer duâlar ve tesbîh namazına devamda hayır vardır.
Hacca gidemeyen mü'minlerin bu günlerde oruç tutmaları çok büyük fazîlettir. O bakımdan Kurban bayramından evvel dokuz gün oruç tutmalı, 10. günü kurban kesilinceye kadar bir şey yemeyip kurban etinden yemelidir. Bu mendubdur.
Hiç olmazsa 8'inci gün ile beraber 9'uncu günü (Arefe günü) oruçlu olmak lâzımdır. Arefe günü sabah namazından bayramın 4'üncü günü ikindi namazına kadar, bütün farznamazların arkasından Teşrîk tekbîri (Allâhü Ekber Allâhü Ekber, Lâ ilâhe ilallâhü vallâhü ekber, Allâhü Ekber ve lillâhil-hamd) okumak kadın-erkek her mükellef Müslümana vâciptir
Zilhiccenin ilk on gecesi "leyâlî-i aşere" yâni 10 mübârek gecedir. Bu ayda, noksanların tamamlanması için istiğfâr, salevât-ı şerîfe, diğer duâlar ve tesbîh namazına devamda hayır vardır.
Hacca gidemeyen mü'minlerin bu günlerde oruç tutmaları çok büyük fazîlettir. O bakımdan Kurban bayramından evvel dokuz gün oruç tutmalı, 10. günü kurban kesilinceye kadar bir şey yemeyip kurban etinden yemelidir. Bu mendubdur.
Hiç olmazsa 8'inci gün ile beraber 9'uncu günü (Arefe günü) oruçlu olmak lâzımdır. Arefe günü sabah namazından bayramın 4'üncü günü ikindi namazına kadar, bütün farznamazların arkasından Teşrîk tekbîri (Allâhü Ekber Allâhü Ekber, Lâ ilâhe ilallâhü vallâhü ekber, Allâhü Ekber ve lillâhil-hamd) okumak kadın-erkek her mükellef Müslümana vâciptir
Konular
- Kimlerin cenaze Namazı Kılınmaz?
- 2019 Hac Ayları Başladı mı?
- İslamda Kalkışmanın Cezası Nedir?
- Ramazandan Sonra Fitre Verilir mi?
- Mukarrabün Ne Demektir?
- 2021 Kurban bayramı Ne zaman BaşLıyor? Ne Zaman Sona Eriyor?
- 2021Zilhicce Ayı Ne Zaman Başlıyor?
- Çalgılı Müzik Dinlemek Hakkında Ayet ve Hadisler
- Şeytan neden Taşlanır?
- Kurban'ın Tarihçesi
- 2019 İllere Göre Kurban Bayramı Namaz Saati
- Kredi Ödüyorum Bana Kurban Vacip mi?
- Birbirine Küs Olanlar Aynı Kurbana Ortak Olursa Kurban Geçerli olur mu?
- 2019 Kurban Bayramı Namazı Kaçta?
- 2021 Kurban için Tekbirler Ne Zaman Başlar?
- Cenazeye Kurban Vacip midir?
- Bir Cüz'ü Tek Okuyuşla İki Hatim Olur mu?
- Gusul Abdestı ?
- Oruç bozmak
- Ramazan ayı ile ilgili
- Gusül abdesti alırken Gargara esnasında su yutmak
- Ramazan ayında oruca Niyet saat kaça kadar yapılır
- Diyabet hastasıyım oruçlu yasakladı doktorum fitre verebilirmiyim ben
- Sahura kalkıp niyet etmezsek ertesi gün öğlene kadar oruç tutmaktan vazgeçebilir miyim
- fitre verirken kimin fitresi olduğunu söylemek gerekir mi?
- fıtır sadakası
- 2021 üç aylar ne zaman başlıyor?
- 2021 üç aylar ne zaman başlıyor?
- Regaip kandili ne zaman
- Regaip kandilinde ne yapılır