Çarşı ve pazarda okunacak dua...

Çarşıya ve pazara alışverişe çktığımızda hangi duayı okumalıyız?Dışarı çıktığımızda nasıl dua etmeliyiz?Alışveriş merkezlerinde okunacak dua..

Çarşı ve pazarda okunacak pek çok dua olmakla birlikte hususiyetle peygamber (s.a.v.)Efendimizin tavsiye ettği bir dua vardır.
Bu dua her sabah 11 defa okunur.Çarşıya çıkarken, yollarda,sokaklarda her yerde okunur.Peygamber Efendimiz (s.a.v.)" Bu dua'yı okuyana Cenabı Hak bir milyon hasene verir,Bir milyon günahını siler,derecesini de bir milyon yükseltir."buyurmuşlardır.Okuyan mü'minin imanı tazelenmiş olur.Bu dua Peygamber Efendimizin şefaatına en büyük vesiledir

"La ilahe illallahü vahdehü La şerike leh.Lehül mülkü veLehülhamdü yuhyi ve yümiit.Vehüve hayyün la yemüt biyedihil hayr vehüve ala külli şeyin kadiir."

Manası:Allahtan başka ilah yoktur.Ancak tek o vardır.Onun ortağıyoktur. Öldürür ve diriltir.O diridir ölmez.Hayır onun yedi kudretindedir.o, herşeye kadirdir.

Çarşı ve pazar gibi insan topluluğu olan alanlarda her türlü cin,şeytan,şeytanlaşmış insanlar,süfliyat ve zulmetten kurtulmak için bu dua okunmalı ve bu dua çcuklara dahi öğretilmelidir.Bu dua Büyük zaatlarında hususi tavsiyelerindendir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..