Vitir namazı gece kılınır mı?

vıtır namazını gece 3 de kılarsak nasıl nıye etmek gerekır vıtır namazından once ve sonra nafıle namaz da kılmak gerkıyormu ?

Vitir vacip, yatsı namazının bir cüz'ü ,parçasıdır.Yatsı namazının farzı ve sünnetleri, peşinden de vitir vacip kılınınca o günün farz olan namazları tamamlanmış olur.
Vitir namazı o gecenin imsak vakti çıkıncaya kadar kılınır.Henüz vakti çıkmadığı için "bugnkü vitir vacibi eda etmeye"diye niyet edilir.
Yatsı namzından sonra dileyen imsak kesilinceye kadar kadar gece namazı,teheccüd namazı,kaza namazı,adak namazı,Şükür namazı gibi nafile namazlar kılınabilir.

Nitekim Rasülüllah(s.a.v.)efendimiz her gece sabahlara kadar namaz kılar ibadet ederdi.H.z. Aişe validemiz ''Ya Rasülellah siz zaten cennet'liksiniz niye bu kadar namaz kılıyorsunuz''diye sual ettiğinde,''Ya Aişe ben şükreden bir kul olmayayım mı? buyurmuşlar dır.

Vitir Namazını , uykudan uyanmaya güveni olan kimse için imsak vaktine kadar ertelemek müstehabdır. Eğer uyanmaya güveni yok ise Vitir Namazını, uyumadan önce kılar. Çünkü Resûlüllah (S.A.V.) :

«Bir kimse gecenin sonunda kalkamamaktan korkarsa, Vitri gece­nin evvelinde (yatsı namazı ile)kılsın ve eğer gecenin sonunda kâim olmaya(kalkabileceğine) ümit eder­se, Vitri gecenin sonunda kılsın.» buyurmuştur.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..