Şa'ban'ı şerif Ayının fazileti ve bu ayda yapılacak ibadetler...

Şabanı şerif ayının özelliği nedir?Bu ayda hangi dualar ile ibadet etmek lazımdır?

Yarın idrak edeceğimiz Şa'ban ayı,Rasülüllah Efendimiz(s.a.v.) ayıdır.Bu itibarla bu ayda bu ayda bol bol salevatı şerifeye (ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED")devam etmelidir.Yine mümkün oldukça istiğfar (ESTEĞFİRULAHEL-AZIIM VE ETÜBÜ İLEYK )ve ihlası şerif (gulhü-vellahü ehad)okumalı,teheccüd ve tesbih namazları kılmalı ve hatmi enbiya yapmalıdır.

Gücü yeten kimseler içinde mümkün mertebe oruç tutmaya gayret etmelidir.Zira Rasülüllah efendimiz de e çok bu ayda oruç tutmuşlardır.

Şa'ban ayı,şerefli,ulvi,beraat ettirici,ilahi ihsana kavuşturucu,miminlere rahmet,kafirlre gazap olan ve ilahi nura nail eden bir aydır.

Rasülüllah Efendimiz(s.a.v.)buyurdular:" Receb'i şerif Allahü Tealanın ayı,Şaban'ı şerif benim ayım,Ramazan Ümmetimin ayıdır.Şa'ban günahlara keffaret(mağfiretine sebeb) olan aydır.,Ramazan ise günahları temizleyen aydır.

Bu ay hayır kapılarının açıllacağı,bereketin indirilaceği,hataların terk edileceği,günahların bağışlanacağı ve yaratılmışların en hayırlısı olan Rasülüllaha çokça salevatın getirileceği bir aydır.Böyle olunca müminlerin bu ayda gafletten uyanmaları geçmişte işledikleri günahlardan dolayı tevbe edip temizlenerek,Ramazan ayına hazırlanmaları gerekir.

Bu ayda Allaha yalvarıp yakarmalı
ayın sahibi olan Peygamber efendimizi(s.a.v.)vesile kılarak Allaha yakınlaşmaya çalışmalıdır.

Bunları sonra yaparım diyerek tehir etmemeli,geciktirilmemelidir.Zira dünya üç günden ibarettir.Biri dündür,geçmiştir.İbret alınacak gündür.Diğeri bugündür ,amal etme günüdür.Ganimettir.Diğeri de yarındır ki,emel'dir.Tehlikelidir,ona çıkıp çıkamayacağını bilemezsin.
Aylar da böyledir.Recep geçmiştir.Tekrar dönmez.Ramazan gelecektir fakat ona kavuşup kavuşamayacağını bilemezsin.Şaban ise iki ay arasında bir vasıtadır.O ayda ibadetle meşgul olmayı ganimet bilmek icap eder.

Şaban ayında yapılacak ibadet, şaban ayında okunacak dua, şaban ayında hangi duayı okumak lazım, şaban ayının fazileti, şaban ayının önemi, şaban ayında ibadetin sevabı,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..