Receb ayında oruç tutmanın sevabı......

Receb'i şerif ayında oruç tutmanın mükafatı nedir?

Malüm olduğu üzere Recebi şerif ayı Allah (C.C)lühü'nün ayıdır.Recebi şerif öyle bir aydır ki;Cenabı Hak bu ayda işlenen hayırlara kat kat sevap verir.

Bu ayda oruç tutmanın mükafatı ile alakalı bir çok hadisi şerif vardır.
Zira Saıdi Hudri Radiyellahü Anh'ın rivayet ettiği Hadis'i şerifte;
Peygamber(s.a.v.) efendimiz şöyle buyurdular;"Recep Allah'ın ayı,Şaban benim ayım,Ramazan ise benim ümmetimin ayıdır".Peygamber efendimize(s.a.v.)"Ya Rasülellah!Recep Allah'ın ayı ne demektir,"diye sorulunca "Recep Allah'ın ayıdır.Çünkü Recep,Hakk'ın mağfiretine mahsus bir aydır....Bu ayda Allah'ü Teala peygamberlerin dua'larını kabul etmiştir.Bu ayda Allah,evliyasını düşmanlarından kurtarmışlardır.

Bir yaşlı zat ayağa kalkıp:"Ya Rasülellah!Ben Receb ayının hepsini oruç tutmam"deyince"Sen Receb ayının birinci,onbeşinci ve sonuncu günleri oruç tut,hepsini tutmuş gibi olursun.Çünkü hasene on katı ile yazılır,amma ilk cuma(Regaip kandili) gecesinden de gafil olma" buyurdu.

Bir kimse bu ayda oruç tutsa,Hz.Allah o kimseye üç türlü lutufta bulunur:Onun geçmiş günahlarını mağfiret eder,kalan hayatında(hayır üzere bulundukça)onu korur,mahşerde susuzluktan emin kılar.

Hadisi şerif;receb ayının ilk günü oruç tutmak üç senelik günahlara,ikinci günü oruç tutmak iki senelik günahlara,üçüncü günü oruç tutmak ise bir senelik günahlara keffarettir.Sonraki her gün bir aya keffarettir.

Recebi şerif ayı, receb ayında oruç tutmanın mükafatı nedir, receb ayında oruç tutulurmu,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..