Hanefi Mezhebinde Çıplak Ayakla Namaz Kılmanın Hükmü

Hanefi mezhebine göre çıplak ayakla namaz kılmanın hükmü nedir? ALLAH razı olsun ...

Erkekler için çıplak ayakla namaz kılmasında sakınca yoktur.Zira erkekler için hanefi mezhebinde ayak avret mahalli değildir.Ancak imkan dahilinde namaz kılarken çorap giymek edebe uygun olur.

Kadınlara gelince Kadınların ayakları namazda avret değildir diyen âlimler de varsa da, bu âlimler de, namazda örtmesi sünnet, açması mekruhtur dedi. (S. Ebediyye)

Kadınların ayaklarının açık olmasında iki kavil vardır. Birinci kavle göre mekruh, ikinci kavle göre namaz bozulur. Kadınlar, ya çorapla veya ayaklara kadar uzun etek veya entari giyerek namaz kılmalıdır! (Mezahib-i Erbea)

Kadınların namazda eğildikleri zaman avret mahalli olan topuklarından yukarısının açılma ve görünme ihtimali olmasından dolayı çıplak ayakla namaz kılması mekruhtur.Ancak eğildiğinde dahi görünmeyecek derecede uzun entari giyerlerse veya entarinin altında pijama gibi bir şey olup etek açılsa bile bilekten yukarısı görünmüyorsa namaz geçerli olur.Aksi taktirde avret mahallinin namaz içerisinde üç tesbih okuyacak kadar açık kalması namazı bozar.Velhasıl hanefi mezhebine göre uygun olan kadınların çıplak ayakla namaz kılmamasıdır.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..