Oruçluyken su içilir mi? Su İçmek orucu bozar mı?

İranda şii bir din alimi hemde hatırı sayılır makamda olan bir din alimi mecbur kalınırsa su içebilirsiniz. Acaba gerçekten islamda böyle birşey var mı? Su içersek orucumuz bozulur mu? kefaret gerektirir mi?

Oruçlu olduğunu bilerek ve kendi isteği ile yemek,içmek,ve cinsel ilişkide bulunmak orucu katıyyetle bozar.Zira orucun anlamı zaten nefsini bunlardan sakınmaktır.

Orucun bozulması hususunda bu üç şey derecededir.Biri diğerinden hafif yada farklı değildir.Su içmekte de yemekte olduğu gibi gıdalanma ve menfeatlenme vardır.Orçlu olan kimse bu üç şeyden(yeme,içme ve ilişki) birini yapsa o kimseye hem 1 gün kaza, hem de 61 gün keffaret farz olur.

* * *

İran biliyorsunuz ki Şİİ bir devlet. Sunni değildir. Onların inanç sistemi bizden çok farklı. O yüzden çok dikkatli olmak lazım. Müslüman uyanık olmalı şiilerin ve vahhabilerin tuzaklarına düşüp asıl kendi inancından olmamalılıdır.

* * *

Eğer bir kişi sağlık sorunu nedeni ile mecbur kaldığında su içmek ya da orucu bozmak durumunda kalırsa durum başkadır. O zaman orucunu kaza etmesi gerekir fakat o gün tuttuğu oruç bozulmuştur.

Eğer yanlışlıkla oruç olduğunu unutarak su içerse hatırladığı an su içmeyi kesmeli ağzında varsa su yutmadan tükürmelidir. Unutarak yeyip içmek orucu bozmaz. Fakat unutarak yeyip içtikten sonra yemeye içmeye devam ederse orucu bozulur.



su içmek, oruçluyken su içmek, su orucu bozar mı, unutarak yemek, unutarak içmek, oruç olduğunu unutmak, orucu bozanlar,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..