Adetliyken kabristanda hangi dualar okunur hangileri okunmaz?

Kızımı kaybettim her cuma kabrine gidip 11ihlas bir fatiha ayetelkürsü nas felak rabbena okuyorum bazıları kesinlikle okunmaz diyor bazıları dua niyetine okunur diyor yavruma doğru olmayan bişey yapıp eziyet etmek istemem aklımı bulandırdılar aydınlatırsanız çok rahatlıcam şimdiden Allah razı olsun

Adetli iken Kur'an-ı Kerim-i yarım ayet bile olsa okumak haramdır.Ancak dua,zikir veya sena(övgü)kastı ile lursa okumak caiz olur.Sadece zikir,sena yahut dua makamında olan ayetler bu maksatla okunabilir.

Fakat,hüküm ve haber bildiren ayetler dua,sena ve zikir maksadı ilede olsa okunamaz.
Mesela sena-yı kast ederek cenazede Fatiha-i Şerifeyi okumak caizdir.
Aynı şekilde kabristanda dua maksadı ile başında besmele çekmeden Fatiha-i şerife oknabilir.Felak,nas süreleri ve Rabbena' da dua kastı ile okunabilir.Yanlız başında besmele çekilmez.Zira besmele ile okunursa ayet olarak okunmuş olur.
Ancak Ayetül kürsi ve ihlas süresi dua kastıyla bile olsa okunmaz.Ancak kabir ziyaretlerinde Ayet okuyamıyanlar veya hiç dua bilmeyenler Salevatı şerife okuyup onun sevabını da hediye edebilirler.

Adetli iken dua oknurmu, Adetli kimse kabristanda dua okuyabilirmi, Adetli iken Fatiha okunurmu, Adetli iken Ayetül-kürsi okunurmu,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..