Tesbih namazı kılmak farz mı dır??

Halk arasında bilinen cemaatle de kılınan tesbih farz mıdır?yoksa sünnet midir?

Tesbih namazı,tövbe ve istiğfar niyeti ile kılınan nafile bir namazdır.Tesbih namazı tövbe istiğfarın en büyüğü ve bütün vücütla yapılanıdır.Zira hem dil hem kalp ve hemde bütün vücut ile yapılır.

Hz. İkrime'denve o da Hazret-i İbn-i Abbas'dan rivayet etmişlerdir ki,Hz. Rasülü Ekrem (s.a.v.)muhterem amcaları Hazret-i Abbas'a hitaben tesbih namazı ile alakalı şöyle buyurmuşlar:

"Ey Amca, sana on haslet haber vermekle ikram etmiş olatım ki onu işlediğin vakit günahının evveli ve ahiri,yenisi ve eskisi,hataen ve kasten yapılanı,küçüğü ve büyüğü,gizlisi ve aşikar olanı mağfiret edilmiş olsun......
Gücün yeterse bu tesbih namazını her gün kıl.Her gün kılamazsan ayda bir kere kıl.Onu da yapamazsan senede bir,onuda yapamazsan ömründe bir kere kıl."

Tesbih namazı,kılınması teşvik edilmiş bir namazdır.Bunu alışkanlık haline getirmek müstehaptır.Tembellik etmemek lazımdır.

Kılmasını bilmeyenlerin de istifade etmesi maksadıyla cemaatlede kılınabilir.Cemaatle kılınırsa İmam olacak kimse bu namazı kılmayı evvela nezreder ve namazı kıldırırken tesbihleri her yerde cehri(sesli)okur.Cemaat ise dinler.

Tesbih namazı, tesbih namazı farz mıdır, tesbih namazının sevabı nedir, tesbih namazı cemaatle kılınırmı,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..