Adet (hayız) gören kadın dokunmadan Kuran hatmi okuyabilir mi?

Hayız gören kadın ramazan ayında eliyle dokunmadan başkasının tuttuğu veya masa üzerindeki kur'anı Kerimden mukabele, hatim,cüz, veya yasin suresini okuyabilir mi?

Aybaşı (hayız,adet) ve lohusa halinde olan kadın ile cünüp olan kimse,Kuranı Kerimden hiç bir şey okuyamazlar.Zira Peygamber Efendimiz (s.a.v.)"Ne aybaşı halindeki kadın,nede cünüp olan kimse,Kurandan hiç bir şey okuyamazlar".buyurmuşlar.

Aybaşı halindeki kadın,loğusave cünüp olan kimse,ne Kur'anı Kerime ve ne de üzerinde Kur'anı Kerimin her hangi bir suresi yazılı bulunan paraya çıplak olarak el değdiremezlar.Abdestsiz olan kimse de çıplak olarak kur2ana el değdiremez.Bunlar Kur'ana ancak,kılıfı(bez)ve paraya da kesesi içinde el değdirebilirler.Zira Peygamber Efendimiz"Kur'ana ancak temiz olan el değdirebilir." buyurmuşlardır.

Sonra,hem abdestsizlik,hem cünüplük ele girdiği için,abdestsiz olan kimse ile cünüpolan kimse,Kurana el değirmede aynı hükme tabiidirler.Fakat abdestsiz olan kimsenin ağzı abdestsiz olmadığı,cünüp olan kimsenin ise,ağzı da cünüp olduğu için,abdestsiz olan kimse dokunmadan Kuran okuyabilir,cünüp olan kimse ise okuyamaz.

adetli ve cünüp kimse ezbere sure okuyabilir mi, cünüp sure okuyabilirmi, adetli kuran okuyabilir mi, adetli ve cünüpken kuran okunabilir mi,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..