Kur'an üzerine yemin ettim!Yeminimin cezası nedir?

kuranın üzerine alkolı bırakacam bideha içmiyecem diye yanım ettim iki rekatta namaz kıldım bozdugum zman sucumu gunahım ne olur bılgılerıne ne yapmalıyımsaygılarımla

Yemininizi bozmadığınız sürece bir şey lazım gelmez.Ancak yemin bozulursa,Cenab-ı hakka karşı saygısızlık yapılıp ismi ve kelamı hafife alındığından dolayı yeminini bozan kişiye yemin keffareti vacip olur.

Cenab'ı Hak Maide süresi'nde''Yemin'in keffareti,Çoluk çocuğunuza yedirdiğinizin ortalamasından on yoksulu yedirmek,yahut giydirmek,ya da bir köle azat etmektir.Bu üç'ünü yapamayan kimse,üç gün oruç tutar,işte yemin ettiğiniz zaman yeminlerinizin keffareti budur ''buyurmuştur.Kişi bu üç şeyden birini yapmakta muhayyer dir.Ancak oruç tutacağı vakit bu oruçları peşpeşe ara verilmeden tutulur.

On yoksulu yedirmenin ölçüsü, kişi başı Ramazan da verilen sadaka'i fitre kadar olmalıdır.Ör.sadaka'i fitre 10 tl ise on kişiye 100 tl yapar.Bu mikdar yemek olarak verilebileceği gibi,fakire para olarak ta verilebilir.

Giydirmekte ki ölçü ise; alınan kıyafetle namaz kılabilecek şekilde vücudunu sarması gerekir.Zira iç çamaşırıda kıyafettir,ancak onun ile namaz tesettürü olmaz

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..