Mevlid (Veladet) Kandili 2014 Hangi Gün?

Veladeti-Nebi (peygamberimizin doğum günü hangi gün?Peygambeimiz hangi gün doğdu?Mevlid kandili hangi güne denk geliyor?mevlid kandili hangi gün kutlanacak?

Bu sene 2014 Veladeti Nebi Peygamber(s.a.v.) Efendimizin doğum günü.12 0CAK PAZAR GECESİ KUTLANACAK.Bu gece Alemlerin Efendisi fahri Kainat Efendimizin mübarek vücudu ile dünyayı şereflendirdiği gecedir.Peygamber Efendimiz (s.a.v.)Efendimiz Rebiiül-evvel ayının 12.pazartesi günü sabaha karşı mekkede dünyaya teşrif etmişlerdir. Şüphesiz ki, “bütün âlemlere rahmet olarak gönderilen” Allah Resulü (s.a.v)’in doğduğu gecede birçok olağanüstü olaylar cereyan etmiştir. Biz burada Allah Resulü (s.a.v)’in doğduğu gecedeki bazı hadiseleri sizlerle paylaşmaya çalışacağız.
Bediüzzaman hazretleri Allah Resulü (s.a.v)'in dünyaya teşrif ettiği günü anlatırken şöyle ferman ediyor:
Kâinatta en büyük hâdise, hiç şüphe yok ki, Kâinatın Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyaya teşrifleri hadisesidir. Çünkü hilkat ağacının çekirdeği odur. Kadîri Zülcelâl, onun gelişini takdir etmemiş olsaydı, kâinat da, insan da olmayacaktı; dolayısıyla, imtihan dünyasının kapısı da açılmayacaktı. "Şu gördüğün büyük âleme büyük bir kitap nazarıyla bakılırsa, Nuru Muhammedi, o kitabın kâtibinin kaleminin mürekkebidir. Eğer o âlemi kebir, bir şecere tahayyül edilirse, Nuru Muhammedi, hem çekirdeği, hem semeresi (meyvesi) olur. Eğer dünya, mücessem bir zihayat farz edilirse, o nur onun ruhu olur. Eğer büyük bir insan tasavvur edilirse, o nur onun aklı olur." (2)

Allah Resulü (s.a.v) doğduğu zaman ebelik vazifesinde bulunan Şifa Hâtûn ise o andaki müşahedesini şöyle anlatır:
Allah'ın Resulü doğdukları zaman ben oradaydım. Hemen yetiştim. Kulağıma bir ses geldi: “Allah'ın rahmeti onun üzerine olsun.” Maşrık ile Mağrip arası nurla doldu. Hatta Rum diyarının bazı saraylarını gördüm! Sonra, Allah Resulünü kucağıma alıp emzirmeye başladım. Üzerime öyle bir hâl geldi ki, vücudum titremeye başladı ve gözlerim karardı. Yavrucağı gözden kaybettim. Bir ses, “Nereye gitti?” diye sordu. “Doğuya götürdüler” diye cevap verildi.
"Bu sözler hiç zihnimden çıkmadı. O zamana kadar ki, Allah Resulü peygamberliğini ilân eder etmez, hemen koştum ve ilk Müslümanlarla beraber iman dairesine girdim." (3)

Bir diğer örnek ise: Hz. Amine’nın şöyle dediğini anlatıyor:
“Onu doğurduğum zaman benden Şam saraylarını aydınlatan bir nur çıktı.” (4)


Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..