Balkondan bakıp namaz vakti hesaplanabilir mi?

İnternette bazı çapulcu siteler imsak vakitlerin yanlış olduğunu söylüyor. Balkona çıkınız gökyüzüne bakınız ona göre namazınızı kılarsınız diyorlar. siz ne dersiniz?

Müslümanların başörütüsünü engelleyemeyen oruç tutmalarının önüne geçemeyen çapulcu zihniyetler yeni bir terör estirmekte.

Sanki müslümanmış gibi ve müslümanları düşünüyorlarmış gibi sosyal medya ve çeşitli siteler aracılığı ile uyduruk bir resimle müslümanların akıllarını bulandırmaktadırlar.

Kesinlikle balkona çıkarak namaz vakti hesaplanamaz. Öğle ikindi akşam az çok hesaplanır ancak Yatsı ve imsak vakti öyle balkona çıkaran bulunmaz.

Eskiden nasıl yapıyorlardı o zamanda gökyüzüne bakarak bulmuyorlarmıydı diye soran olursa..

Eskiden her köşe başında sokak lambası yoktu. IŞIK kirliliği denen birşey. Şehir ışıkları o kadar yoğun ki gerçek vakti çıplak gözle algılayabilmek imkansızdır. O yüzden NASA gibi uzay araştırmacıları ışık kirliliği sıfır dağların tepelerine gözlem evleri kurmuşlardır.

Eskiden bile vakitleri belirleyen muvakkitler vardı. Bunların hesaplama yöntemleri ve vakitleri hesaplayan aletler vardı. Eskiden bile bu iş hesap kitap işiydi.

Tıpkı teyemmüm ile abdest almak ve su ile abdest alma arasındaki fark gibidir..

Su yoksa teyemmüm alınır. suyun oldugu yerde su ile abdest alınır. Eğer vakit kayıtları yoksa tamamen bundan yoksunsanız o zaman gökyüzüne bakıp vaktin girip girmediğine karar verebilirsiniz. Eğer saatiniz internetiniz vs varsa gerçek takvim yaprağına bakmadan vakti girmeden ya da vakti çıktıktan sonra yapılan ibadetin faydası olmaz..

Müslümanlar uyanık olmalı. Gezizekalı çapulcuların bu oyunlarına gelmemelidir.


Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..