Yatsı namazı'nın vakti ne zaman biter?

yatsı namazının vaktini öğrenmek istiyorum. gece 12den sonra diğer güne geçildiği için yatsının vaktinin dolduğunu söyleyenler var. doğrusu nedir?

Yatsı namazının vakti;Aydınlığın batmasından başlayarak tan yeri ağarmasına kadar devam eder.Zira Peygamber Efendimiz(s.a.v.)"Yatsı namazının vakti tan yerinin ağarması(imsak kesilmesi) ile sona erer"buyurmuştur.

Yatsı namazını geceden üçtebir geçinceye dek kılmak müstehaptır.Çünkü hem Peygamber (s.a.v.)Efendimiz;"Eğer ümmetime zor geleceğinden korkmasaydım, yatsı namazını geceden üçtebir geçinceye kadar geciktirecektim."buyurmuş ve hemde yatsı namazının geç kılınması halinde,namazdan sonra oturup konuşmak önlenmiş olur.bu da iyi bir şeydir.Zira yatsı namazından sonra oturup konuşmaktan nehyedilmiştir.

Kimisi:"Yazın cemaatin azalmaması için erken kılınmalıdır"demiştir.Yatsı namazını gecenin yarısına kadar geiktirmek mübahtır.

Çünkü geciktirmenin her ne kadar cemaatı azaltmak gibi bir zararı varsa da, namazdan sonra oturup konuşmayı büsbütün önlediği için kar ile zararı birbirini karşılar.Bunun için mübah olmuştur.

Fakat gecenin yarısından sonraya bırakmak mekruhtur.Çünkü bunda kar yoktur.Sadece zarar vardır.Zira vakit çok ilerlediği için kimsenin namazdan sonra oturup konuşması söz konusu değildir.Üstelik cemaatin azalmasına da yüzdeyüz sebeb olur

Yatsı namazının vakti ne zamana kadardır, yatsı namazının vakti na zaman biter, yatsı namazı kaça kadar kılınır, yatsı namazının vakti kaçta biter, yatsı namazını ne zaman kılmak gerekir,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..