Receb ayında ne okumak lazımdır?Receb'i şerifte ihlas okumanın sevabı.....

Receb ayında özellikle okunacak bir dua veya yapılacak bir ibadet varmıdır?Bu ayda nasıl tevbe etmeliyiz?

Bu ay Cenabı Hakka mahsus bir ay olduğu için yalnız zatı İlahi'yi bildiren İhlas süresi'ni çok okumak lazımdır.Bilhassa bu ay'a hürmet olarak,ayrıca günde 11 def'a İhlas'ı şerif okumalı,tevhit,istiğfar ve salevat'ı şerifeyi ihmal etmemelidir.

Zira Recep,günahlardan istiğfar,Şaban, kalbi ayıplardan ıslah,Ramazan ise,kalbi nurlandırmak içindir.Öyle ise Melik'i Gaffar olan Allah'ın ayında ,hususi ile seher vaktinde çokça istiğfar okumalı,özellikle de "Seyyidül-istiğfara"(büyük istiğfar) devam etmelidir.Zira Müslim Şeddad bin Evs'den rivayet edilen Hadis'i şerif'de,Rasülüllah (s.a.v.)efendimiz bu İstiğfarı okuduktan sonra şöyle buyurdular:

"Kim buna inanarak ve itikad ederek gündüz okursa ve o gün akşamdan evvel ölürse,o Cennet ehlinden olur.Kim de inanarak gece okursa ve sabaha girmeden önce ölürse o da Cennet ehlinden olur".

Yine Enes Radıyellahü anh'den rivayet edilen Hadisi Şerif'de:
"Miraç gecesi bir nehir gördüm;suyu baldan tatlı,kardan soğuk,miskten güzeldi.Cebrail'e "Bu nehir kimin içindir?"dedim."Receb ayında uzun salevatı şerife getirenler içindir."Cevabını verdi.buyrulmuştur.

Recep ayında her gün başında ve sonunda 7'şer Fatiha(Elham)okumak sureti ile 100 ihlas'ı şerif okumak ta çok sevaptır.Bu ayda mümkün olduğu kadar Hatmi enbiya yapılmalı ve oruç tutulmalıdır.

Peygamber (s.a.v.)Efendimiz, Enes bin Malik Radıyellahü anh'ın rivayet ettiği Hadis'i şerifte: "Kim Recep ayında bir def'a İhlas süresini okursa Hazreti Allah onun elli yıllık günahını af eder." buyurmuşlardır.

recep ayı, recep ayında ne okunur, Recebi şerifde nasıl ibadet edilir, recebi şerif'de nasıl tövbe edilir, recep ayında okunacak dua, recep ayında salevat okumanın sevabı,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..