100 rek'at lık Berat namazında dinlemek için namaza ara verilebilir mi?

Bu 100 rek'at namazı kılarken namaz çok uzun olduğu için namaza ara verilebilir mi?
Yoksa başlandıktan sonra biten kadar devam mı edilmelidir?Malum namaz uzun olduğu için yorgunluk ve uyku bastırabiliyor.Bu durumda ne yapmalıyız?

Evet namaza ara verilebir.Dinimizde zorlama yoktur.Kaldı ki, bu namaz zorunlu olmayan nafile bir namazdır.Yüz rekatın hepsini birden ara vermeden kılmak şart değildir.

Bu namazın vakti,yatsı namazından sonra başlar,teheccüd vakti bitinceye kadar yani imsak kesilinceye kadar devam eder.Bu vakitler arasında dinlene dinlene kılınabilir.Hatta namaz aralarında bir şeyler yemek veya çay içmek gibi dinlendirici ve uyku açıcı aktiviteler yapılabilir.

Bu namazı kılarken seccadesi üzerinde uyuya kalan,halsiz düşen,yorgunluk çöken ve seccadesi üzerinde bitap düşen kullarını görünce Mevlamız onları meleklerine gösterek,onlar ile iftihar eder.

Onun içindir ki,Bu namazı uykuya ve yorgunluğa rağmen kılmaya gayret göstermelir.Şimdiden Allah kabul etsin...Bütün din kardeşlerimizi dualarımızda hatırlamak ve unutmamak ümidiyle...

Berat namazında namaza ara verilir mi, yüz rekat namaz aralarında dinlenmek caizmidir, Berat namazı aralarında çay içilir mi,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..