Hanımlardan gelen beyaz akıntı abdeste ve namaza mani olur mu?

Hanımların normal günde gelen beyaz akıntıları abdesti bozar mı namaza mani midir eğer mani ise ne yapmak lazım site bir çok soruma cevap oldu Allah razı olsun

Hanımların genital bölgelerinden gelen beyaz akıntı tükürük ve terleme gibi gayet normal salgı olmakla birlikte namaza ve abdeste mani olan bir necasettir.Ancak gusül abdestini bozmamakla birlikte namaz abdestini bozar.Bu durum aynen vücudun herhangi bir uzvundan akan kan ve irin veya idrar gibi necis olup abdesti bozucudur.

Bu durum tekrar abdest almakla izale edilir.ancak bu necaset aynı zamanda iç çamaşırınada bulaşmış ise bu durumun namaza mani olup olmaması hususu vardır.Şöyleki:

Çoğu kere idrarın beklemesinden ya da hayale müstehcen görüntüler aksetmesinden yahut da sıhhi sebeplerden dolayı idrar mahallinden gelen beyaz sıvılar (tıbben olmasa bile dinen pis sayıldığından) çamaşırın bulaştığı kısmını kirletmiş kabul edilir, kirlettiği yer avuç içi kadar genişlemişse, bu durum namaza manidir.Zira necasetten temizlenmek de namazın olmazsa olmaz farzlarındandır. Çamaşırın kirli tarafı yıkanarak temizlenir, bu yıkamadan sonra alınan abdestle namazlar kılınır.

Her insanda farklı sebeplerden dolayı da gelebilen bu beyaz akıntılar sıkça geliyor olsa da yapılacak iş, çamaşırın ıslanarak kirlenmiş olan kısmı yıkandıktan sonra abdest alıp hemen namazı kılmaktır. Çünkü bu sızma ve kirletme, sadece (varsa) abdesti bozan bir sızmadır, guslü gerektiren bir (sperm) patlaması değildir. Öyle ise akıntının kirlettiği kısım yıkanır, vakti gelince de hemen abdest alınıp namaz kılınır. Başka bir mecburiyet ve zorluk söz konusu olmaz.

Hanımlara tavsiyemiz vücudun hareketi veya çamaşırın hareketiyle yerinden oynamayacak pamuk veya buna benzer şeylerle (sağlığa zararı olmayan)bu mahalli tıkamaktır.Bu şekilde abdesti bozucu olan bu sıvıların sürekli gelmesi ve çamaşırı kirleterek namaza mani olması önlenebilir.Ancak bu tıkaç hareket edecek olursa necaset mahallinden çıkmış olacağından yine abdest bozulmuş olur.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..