Kadınlar kendi adına kurban kesebilir mi?

ben bir bayanım yeni evlindik evlenmeden önce bir miktar para biriktirdim düğünden sonra durumunuz olmazsa o parayla kurban keselim diye halen çalışıyorum. ilk sorum kurban benim adıma kesilebilirmi 2.sorum ilk kurban koç olmak zorundamı? şimdiden tşk ederim

1-Evet bayanlarda kendi adına kurban kesebilir.Eğer kenarda düğünde veya düğün öncesi takılan mehir veya altınınız varsa ve bunların toplamı 80 gramı geçiyorsa zaten sizin üzerinize kurban kesmek vacip olur.Zira Bu gramda altın,veya değerinde gümüş veya nakit parası olan kişi şer'an zengin kabul edilir ve o kişiye kadın olsun erkek olsun kurban kesmek vaciptir.

Eğer 80 gram altın veya değeri yoksa yani şer'an zengin olmasanız bile kurban kesme imkanına ahip olan herkez kurban kesebilir.Zira Kurbanın maddi manevi faidesi çok büyüktür.

2-Kurban koç olmak zorunda değil.Kurban olarak koç kesilebileceği gibi,koyun,keçi,sığır cinsi ve deve kurnam edilebilir.Kurbandaki maksad Allah için kan akıtmaktır ki,kişi hangisine gücü yeterse onu keserek bu vacip ibadeti yerine getirebilir.

Not:Eğer düğün öncesi adanmış bir kurbansa,koç dendi ise,koç kesilmesi gerekir.Ancak koç kaydı koymayıp sadece kurban dendi ise,koyun,keçi,(yetişkin kuzuda olabilir)veya dilenirse koç kesilebilir.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..