Çocuklara "Kayra" ismini koymanın bir sakıncası varmıdır?

Son zamanlarda kayra ismini çok duyuyorum.Acaba kayra Kur'anı Kerimde geçiyormu?Çocuğuma kayra ismini koyabilir miyim?Kayra isim olarak verilebilebilir mi?

Çocuklara isim seçerken çok dikkatli olmalıdır.Zira çocuğa Müslüman ismi vermek, çocuğun anne baba üzerindeki haklarındandır.Mahşer meydanında herkes ismi ile çağrılacaktır.Onun içindir ki çocuğa isim koyarken iyice düşünmek lazım.Benim çocuğumun ismi kimsede olmasın veya son moda olsun diye karışık manalar ifade eden isimleri koymak sakıncalıdır.

Aynı zaman da Kur'anı Kerimde geçiyor diye her isim koyulmaz.İfade ettiği anlam önemlidir.İsim koyarken önemli olan Türkçe de olsa anlamı güzel olan isimler koyulmalıdır.

"KAYRA" ismine gelince,türkçe kökenli bir kelime olup,Allah'tan gelen iyilik,ihsan veya büyük birinden gelen iyilik lütuf anlamında olduğu söyleniyor.Ancak eski türk mitolojisinde de tanrı anlamına geldiğinini göz önünde bulundurmak lazım. Ayrıca bir çok yabancı dilde de kullanılan bir kelime olması şüpheye düşürmek içinde önemli bir etken.Çocuğa kayra ismi koyarken iki kere düşünmek lazım.Zira bunun dönüşü yoktur.

Çocuklara kayra ismi verilir mi?

Günümüzün büyük hastalıklarından birisi de çocuklara FARKLI az bilinen isimler verme çabasıdır. Özellikle dizi ve filmlerde geçen isimler anlamları hiç araştırılmadan direk verilmekte.. Ya da kuranda geçen her kelime çocuk ismi olarak verilmeye kalkışılmaktadır.

Kayra ismi çocuklara vermek DOĞRU değildir. Kültürümüzü gelecek nesillere taşıyacak en kritik noktalardan birisi de çocuklarımıza vereceğimiz isimlerdir. Uyduruk isimleri sırf farklı, uçuk, saçma(!) diye çocuklarımıza vermek tarihimize ve kültürümüze yapacağımız en büyük ihanettir..

Kültürümüze ait isimleri yok edip yozlaştırmak isteyen toplum mühendisi kılığındaki ŞEYTAN'ın uşaklarına inat çocuklarımıza ŞABAN, RAMAZAN, AHMED, MUSTAFA, MEHMED, AYŞE, FATMA vermeye devam..


Kayra isminin anlamı, Kayra nedir

Kayra isminin anlamı, kayra isim olarak kullanılır mı, kayra ismi koymak caizmidir, kayra nın anlamı nedir, Kayra ismi caiz mi,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..