Kurana el basmak...(yemini Lağv..

Hayırlı sabahlar,
1- Ben 8 yıllık evli ve 1 çocuk sahibiyim. Eşimden habersiz olarak bir bankadan döviz hesabı açtırdım. O gün eşim rahatsız ve hastanede tedavi oluyordu. Bu durumda eşime bu konudan söz etmedim. Eve geldiğimizde döviz hesabı açma konusunu soyleyeceğim sıralarda bankacı tanıdığım hesap açma dekontunu getirdi ve eşim bu durumda öğrendi.
Ardından bana “ döviz hesabı neden benden habersiz açtın?” şeklinde sitem etti ve başka zamanlarda yatırım işlemi yapmadığıma dair Kurana el bastırdı. 30-40 dakika gibi süre anında geçmiş yıllarda banka bankalardan altın, gümüş ve döviz alıp sattığımı hatırladım.
Bu durumda ben unutkanlığım nedeniyle Kurana el basmamın sonucunda bu durumdan dinen nasıl kurtulabilirim?
2- Aynı gece eşimin aynı konudaki tartışmayı büyütmesi ve bana saldırması üzerine ben de onu başımdan atmak için “ boşsun, boşsun, boşsun” dedim. (Bu olanlar 20.01.2015 tarihinde saat:00.30 civarında oldu.). Şimdi ben ve eşim evliliğimizin devamı ve dinen ne yapmalıyız ve bunun için nikah yaptırmak gerekir mi?
Vereceğiniz cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler sunarım.

1-Bu şekilde edilen yemin yemini lağvdır.Bu yeminin keffareti yoktur.Hata ile yapılan bir yemin olduğundan tevbe ve istiğfar ederek Hz.Allahtan af istemek yerinde olur.
yemin'i lağv ;Kişinin geçmişte herhangi bir şeyin oldugunu veyehut olmadığını zannederek''Vallahi bu iş olmuş''veyahut''olmamış''diye yemin ettikten sonra,yanılmış olduğunu anladığı yemindir.Bu yeminde Cenabı Hak'dan(azze ve celle)sahibini sorumlu tutmayacağını ümit ederiz.
Cenabı Hak (azze ve celle)Maide süresinde''Allah sizi rastgele yeminlerinizden dolayı sorumlu tutmaz.Fakat bile bile yaptığınız yeminlerden ötürü sizi sorumlu tutar''buyurmuştur.

2-Bu sorunun cevabına gelince diğeri gibi telafisi olan bir durum değil.Bir erkek hanımına hitaben "boşşun" derse bu kelimede erkeğin niyetine bakılmaksızın hanımı boş olur.Zira "boşşun" kelimesi açık ve bariz bir boşama lafzıdır.Heleki bu kelimeyi üç kere söylemek 3 talak vermektir ki,bunun dönüşü yoktur.Hanım talakı selase ile boş olur ve nikah kıymakla dahi dönüşü olmaz.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..