Ramazan orucunun kazasını bilerek bozmak 61 gün kefaret gerektiri mi?

Selamün Aleyküm,

Benim şöyle bir mazruzatım olucaktı.Ramazan ayında tutamadığım günleri kaza ediyorum. Yalnız tuttuğum bir kaza orucunu bilerek bozmuş bulundum. Bu kaza orucunu bozmanın da Ramazan orucu gibi 61 gün keffareti var mıdır?.. Çevremizde bulunnan bir imama danıştım. Eğer kaza orucu Ramazan orucu içinse 61 gün keffaret gerektirir diye belirtti.. güvendiğim birkaç internet sitesinde sadece o günü kaza etmek(yani sadece 1 gün) yeterlidir diye belirtilmiş. Bu konuda ikileme düştüm. Bu konuda daha detalı bilgi verebilir misiniz? belirtebilir misiniz acaba?

İyi çalışmalar. Dua ile

Evet size verilen bilgi doğrudur.Ramazan ayı dışında tutulan farz oruç kazası bilerek de bozulsa keffaret gerekmez .Sadece bir gün olarak kaza edilir.

Şöyleki ;Ramazan ayı içinde oruç tutarken bozulan oruca keffaret gerekmesinin sebebi,Ramazan ayı içinde oruç tutmak farzdır ve özeldir.Ramazan ayı içinde orucu bozarak Ramazan ayının hürmeti ihlal edilmiş olur.Bundan dolayı keffaret gerekir.Ramazan dışında tutalan oruçta böyle bir şey söz konusudur.

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..